Sanal Mağazanı Hemen Aç
Link Arama Menu Genişlet Doküman

Ödeme alt yapısı “Test Modu” ne demektir?

Test Modu yapılandırdığınız bir ödeme altyapısını, para transfer işlemini gerçekleştirmeden test etmenizi sağlar. Bu sayede ödeme altyapısının doğru yapılandırılıp yapılandırılmadığını kolaylıkla test edebilirsiniz.

Örneğin “Kredi Kartı” ödeme altyapısını yapılandırılırken ayarlardan “Test Modu” seçilmesi durumunda kullanılan kredi kartıdan tahsilat işlemi gerçekte yapılmaz ve sistem sanki gerçekten yapılmış gibi, ödeme gerçekleşmiş gibi bir olumlu yanıt verir. Kullanılan “Kredi Kartı” alt yapısına göre “Test Modu” aktif iken test yapmak için kullanılabilecek kredi kartı numarası, son kullanma tarihi ve benzer bilgiler seçilen altyapıya göre değişebilmektedir. Bu konuda bilgi almak için “Kredi Kartı” altyapısı sağlayıcınız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Yukarıdaki örnek PayPal içinde geçerlidir. PayPal bu işleme “SandBox” ismini vermektedir. Benzer bir şekilde PayPal ödeme altyapısı içinde “Test Modu” aktif olması durumunda gerçek bir işlem gerçekleşmeyecektir.

Test Modu mağazanızın ödeme altyapısını, mağazayı müşterilerinize açmadan önce denemek için size büyük kolaylık sağlar. Ayarların doğruluğunun kontrol edilmesinden sonra mağazanızı müşterilerinize açmadan önce “Test Modu” seçeneğinin pasif olduğundan emin olunuz.