Sanal Mağazanı Hemen Aç
Link Arama Menu Genişlet Doküman

SEO önerileri

SEO, Türkçe karşılığı ile Arama Motoru Optimizasyonu, web sitenizdeki içeriklerinizin, aranan kelimelere göre arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmasını sağlamak için ortaya konulmuş bir kavramdır.

Doğru içeriği, arama yapan kullanıcıya aktarabilmek, arama motorlarının başarısını ve kullanılma yoğunluğunu arttırmaktadır.

Bu nedenle arama motorları doğru içerikleri sunduklarından emin olabilmek için çeşitli kurallar çerçevesinde arama sonuçlarını gösterirler, bu kurallar hatalı veya kötü niyetli içeriklerin ilk sıralarda çıkmasını engellerken, doğru içerik ve web sitelerinin de üst sıralarda çıkmasını sağlar.

Arama motorlarında aranan her kelime için bir rekabet vardır, bu nedenle aynı kelimeyi içeren bir sayfa başlığı söz konusu olduğunda arama motorları, sayfanın içeriğine ve daha önce bu sayfaya yönlendirmiş oldukları ziyaretçilerin memnuniyetlerine (sayfada kalma süreleri veya eğer bir alışveriş sitesi ise alışverişi tamamlamaları) göre sonraki aramalarda bu sayfaları daha üst sıraya veya daha alt sıraya koyabilirler.

Gerekli ayarlarmaları tamamladıktan sonra doğru anahtar kelimeler ile çeşitli ağlarda reklam kampanyası düzenlemek de mağazanızın arama sonuçlarında daha iyi sonuç almasına yardımcı olacaktır.

Bunu bir pazarda müşterileri çekmek için satıcıların daha ilgi çekici cümlelerle tanıtım yapmalarına veya ilgi çekici ürünler ya da sunumlarla müşteriye ulaşmaya çalışmalarına benzetebiliriz.

Daha iyi arama motoru sırası için dikkat edilmesi gereken birkaç teknik adım bulunmaktadır.

Bu nedenle arama sonuçlarında daha iyi sıralar elde edebilmeniz için dikkat etmeniz gereken birkaç ipucunu sizlerle paylaşmak istedik.

Ganipara, SEO başarısı yüksek teknik altyapı ile hizmet vermektedir. Bundan eminiz ve sürekliliğini sağlamak için sürekli çalışıyoruz.

SEO aşağıdaki üç bileşeni doğru kurgulayarak başarıya ulaşabilir:

  1. SEO uyumlu altyapı (Ganipara)
  2. SEO uyumlu içerik
  3. Arama motoru entegrasyonu

Ganipara Mağaza Ayarları için öneriler

  1. Ganipara mağazanıza birden fazla alan adı tanımlayabilir ve bu alan adlarında hizmet vermesini sağlayabilirsiniz, ancak önerimiz tek bir alan adını ekleyerek bu alan adı ile çalışmanız ya da tek bir alan adını ana alan adı olarak seçerek trafiği yönlendirmenizdir. Alan adınızı ekledikten sonra Ayarlar > Alan Adları sayfasının sağ üstündeki “Ana Alan Adını Belirle” butonuna basarak mağazanızın hizmet vermesini istediğiniz alan adını belirlemeli ve “Tüm Trafiği Yönlendir” seçeneğini işaretlemelisiniz.
  2. Ganipara, ücretsiz SSL ile mağazanızın uçtan uca güvenli olarak sunmanızı sağlar. Alan adınızı yönlendirdikten sora Ayarlar > Alan Adları sayfasından sağ üstteki SSL butonuna basarak ücretsiz SSL başvurusunu tamamlamalısınız. Ücretsiz SSL işlemlerinin tamamlanması 48 saate kadar sürmektedir.
  3. Ayarlar>Mağaza sayfasındaki Genel Ayarlar bölümündeki alanları detaylı olarak doldurmalısınız.

Ganipara Mağaza İçerikleriniz için öneriler

  1. Eğer mümkünse, ürün başlıklarında genel kelimelerin yanında daha açıklayıcı kelimeler kullanın.

    Örneğin: “Çatal ve Bıçak Seti” yerine “12 Parça Çatal ve Bıçak Seti “ veya “MarkaAdı Çatal ve Bıçak Seti” başlığını kullanabilirsiniz.

  2. Rekabet kelimelerinizin olduğu ürünlerin açıklamalarını ve görsellerini çeşitlendirin.

    Örneğin: 9600 Mah Taşınabilir Şarj Aleti - Powerbank, başlığına sahip bir ürünün açıklamasında sadece 9600Mah kelimesini yazmak, sonuçlarda yukarıda çıkma şansınızı azaltacaktır.

    Açıklamalara “9600Mah güç ile iPhone 7 cep telefonunuzu ve ….. marka cep telefonunuzu 2 kere tam şarj edebilirsiniz. Şarj aletinin tekrar tam dolma süresi 3 saattir. Samsung, Apple, Xionami, Huawei cep telefonları ile uyumludur.” gibi detaylı bilgi yazmak arama motorlarında daha iyi sonuç almanıza yardımcı olur.

  3. Ganipara mağazanızın Blog özelliğini kullanarak sattığınız ürünler ile ilgili içerikler üretebilir ve bunları sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

    Örneğin: Mağazalarımızdan birinin örnek içeriğini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz, bu tür içeriklerin eklenmesi ve sosyal ağlarda paylaşılması ile hem arama motoru konumunda hem de site trafiğinde önemli iyileşme sağlanmıştır: https://akyolbahce.com.tr/pages/budama-zamani-geliyor-hazir-misiniz

Arama Motoru Entegrasyonu için öneriler

  1. Ganipara, Google Analytics için direk entegrasyon desteği sunmaktadır. “Ayarlar>Mağaza>Diğer” sayfasından Google Analitik kodunuzu eklemelesiniz. Google Analitik kodunuzu ücretsiz olarak https://analytics.google.com/analytics/web/ adresinden alabilirsiniz.

  2. Alan adınızı Google Search Console’a kayıt ettirmelisiniz. Google Search Console hizmetini ücretsiz olarak kullanmak için https://search.google.com/search-console adresini ziyaret edebilir ve sitenizi ekleyebilirsiniz. Sitenizi eklerken Ganipara mağazanızı SSL veya www ile kullanıyorsanız adresi buna göre girmelisiniz yani Ganipara mağaza yönetim panelinin sağ üstünde gözüken “Mağazamı Göster” butonuna bastığınızda açılan sayfanızın adresindeki gibi tanımlama yapmalısınız (açılan tarayıcı adresini kopyalayıp yapıştırabilirsiniz). Alan adınızın doğrulanması için size verilen kodu “Ayarlar>Mağaza>Diğer” sayfasındaki “Site Doğrulaması” alanına ekleyerek doğrulamayı tamamlayabilirsiniz.

  3. Mağazanızı daha önce başka bir yerde barındıyor ve Ganipara altyapısına yeni geçiş yaptıysanız, arama motorları ve ziyaretçilerinizin eski adresleriniz yerine doğru sayfalara yönlendilmesi için “Araçlar > Adres Yönlendirmeler” sayfasından ayarları yapmalısınız. Bu sayfanın sağ üstündeki ayar ikonuna tıklayarak adres yönlendirme seçeneğini açmalı ve eski adreslerinizin hangi yeni adreslere yönlendirileceğini “Yeni” butonuna basarak belirlemelisiniz.

    Örneğin:

    Kaynak adres bölümüne eski sitenizdeki ürün adresini yazdıktan sonra, Hedef Türü alanında Ürünü seçtikten sonra ilgili ürünü açılır menüden seçmelisiniz.

  4. Mağazanızdaki alışveriş gerçekleşmelerini kullandığınız ziyaretçi takip platformuna aktarmalınız (Örn: Google Analytics). Bu ayar, mağazanızdaki alışveriş verisinin arama motoru tarafından toplanmasını sağlar ve arama sonuçlarınıza etkisi bulunmaktadır.

    Bunu yapmak için “Ayarlar > Mağaza > Sipariş” sayfasının en altında bulunan “Sipariş Tamamlandı İlave HTML Kodu” alanına, ilgili platform tarafından size verilen kodu eklemelisiniz (Örn: Google Analytics). Ganipara tarafından ilgili platforma iletilebilecek değişkenleri ve örnekleri “Değişkenler Listesi” butonuna basarak görüntüleyebilirsiniz.