Sanal Mağazanı Hemen Aç
Link Arama Menu Genişlet Doküman

Ücretsiz SSL Sertifikası ile Ücretli Olan Arasında Ne Fark Var?

Ganipara, Google’ın son olarak yürürlüğe koyduğu ve SSL kullanmayan web siteleri için gösterdiği uyarı nedeniyle, tüm mağaza sahiplerine ücretsiz SSL sertifikası sağlamaya başladı.

Google Chrome Güvenli Değil Uyarısı

Ganipara, tarafından sağlanan SSL sertifikası “Let’s Encrypt” girişimi tarafından desteklenen ve İnternet üzerindeki iletişimin daha güvenli olmasını amaçlayan ücretsiz bir SSL sertifikasıdır.

“Let’s Encrypt” girişimi kar amacı gütmeyen bir girişim olduğundan sunmuş olduğu SSL sertifikasının bir sigortası veya süreklilik garantisi bulunmamaktadır. Sağlanan ücretsiz SSL serfikası 90 günlük sürelerde yenilenmekte ve geçerliliği Let’s Encrypt girişiminin devam etmesine bağlıdır. Sertifikanın yenilenmesi Ganipara tarafından otomatik olarak sağlanmaktadır.

Ücretli SSL

Ganipara tarafından sunulan ücretli SSL ise, ticari SSL sağlayıcıları tarafından sağlanan, bu SSL sağlayısının sunduğu verilerin güvenli iletimini garanti eden sigortası ve süreklilik garantisi bulunmaktadır. Tarayıcı uyumluluğu ve daha güvenilir bir kullanım için Ganipara ücretli SSL sertikasını kullanmanızı önermektedir.

Ücretli ve ücretsiz SSL sertifikaları Ganipara haricinde kuruluş ve şirketler tarafından sağlanmakta olup SSL sertifikaları ile ilgili Ganipara’nın hiçbir garantisi ve sorumluğu bulunmamaktadır.