Sanal Mağazanı Hemen Aç
Link Arama Menu Genişlet Doküman

Sanal Pos nedir?

Kredi kartı ile mağazalardan alışveriş yapılırken kullanılan fiziksel POS cihazlarının internet üzerinden eticaret için kullanılan çeşitlerine Sanal POS adı verilmektedir. Sanal POS ile eticaret sistemleri internet üzerinden kullanıcılardan aldıkları kredi kartı bilgileri ile kredi kartından tahsilat yapılabilir ve tahsil ettikleri tutarın kendi banka hesaplarına geçmesini sağlarlar.

Sanal POS ile müşteri, firma arasında yapılan alışverişlere ait ödemeler internet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Bu sayede fiziksel olarak kredi kartına ihtiyaç duyulmadan ödemeler kredi kartı ile yapılabilmektedir.

Sanal POS nasıl alınır?

Sanal mağaza müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme alabilmeniz için kullanabileceğiniz sistemlerden biri de Sanal POS sistemidir. Bu sistem dışından örneğin PayPal ile de müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme alabilirsiniz.

Türkiye’de Sanal POS hizmeti bankalar tarafından sağlanmaktadır. Sanal POS sahibi olmak için öncelikle bu hizmeti veren bir bankaya başvurmanız gerekmektedir. Ülkemizde Sanal POS hizmeti veren başlıca bankalar Akpos (Akbank), VPOS-724 (Vakıfbank), POSNET (Yapı Kredi Bankası), Garanti Sanal POS(Garanti Bankası) ve Finans WebPos (Finansbank) olarak listenilebilir.  Bu bankalarında dışında diğer bankalar da Sanal POS hizmeti verebilir/vermektedir. Sanal POS başvuru süreci hizmeti veren bankaya göre değişiklik gösterebilir. Ancak tüm bankaların ortak isteği Sanal POS başvurusunda başvuru sahibinin şirket olmasıdır.

Şirket sahibi değilim Sanal POS alabilir miyim?

Sanal POS hizmeti Türkiye’de sadece şirketlere sunulmaktadır. Eğer bir şirket değilseniz Sanal POS sahibi olamazsınız. Ancak müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme almak istiyorsanız PayPal‘ı tercih edebilirsiniz.

Tüm Bankalar için ortak Sanal POS sistemi

Bankaların bireysel Sanal Pos hizmeti dışında iyzico, PayU, PayTR ve iPara Sanal POS sağlayıcıları da tek bir anlaşma ile birçok bankanın Sanal POS’unu sağlayabilmektedir.

Bankalara göre daha hızlı ve kolay işleyen bu başvuru sistemi sebebiyle, birçok sanal mağaza sahibi bu ödeme sistemlerini tercih etmektedir.