Sanal Mağazanı Hemen Aç
Link Arama Menu Genişlet Doküman

PayPal Hesabı Nasıl Açılır?

BİLGİLENDİRME: PayPal Mayıs 2016 tarihinden itibaren Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma kararı almıştır, bu nedenle Türkiye’den PayPal hesabı bu tarihten itibaren açılamamaktadır. Detaylı bilgi…

Paypal hesabının nasıl açılacağı konusunu anlatmadan önce neden bir PayPal hesabına ihtiyacımız olduğundan ve internet üzerindeki ödeme yöntemlerinden biraz bahsedelim.

Ödeme Sistemleri Nelerdir?

Müşterileriniz alışveriş siteniz üzerinden alışveriş yaptıklarında farklı ödeme yöntemleri ile ödeme yapabilirler.

Bugün en yaygın kullanılan ödeme yöntemleri aşağıdakilerdir:

  • Kredi Kartı
  • Kapıda Ödeme
  • Havale / EFT
  • Mobil Ödeme

Bu ödeme yöntemlerinden en yaygın kullanılanı Kredi Kartı ile ödemedir. Ülkemizdeki sanal alışverişin %80′i kredi kartı ile yapılmaktadır. Bu nedenle alışveriş sitenizin kredi kartı ile ödeme seçeneği sunması çok önemlidir.

Alışveriş sitenizden kredi kartı ile ödeme kabul edebilmek için aşağıdaki gibi iki farklı seçeneğiniz var:

  1. Herhangi bir bankadan sanal POS adını verdiğimiz bir ürün almalısınız. Bu süreç bankadan bankaya değişmekle beraber, uzun süren ve birçok evrak işi gerektiren bir işlemdir. Avantajı ise bankaların kredi kartı kullanıcılarına sunduğu taksit ve benzeri imkanları müşterilerinize sunma imkanı sağlarlar. Her banka, sanal POS kullanımı için farklı oranlarda olmakla beraber belli bir miktar komisyon tutarını alışveriş üzerinden keser ve ödemeleri hesabınıza belli bir vadede gerçekleştirir. Eğer bir sanal POS almışsanız veya almayı düşünüyorsanız bu bilgileri Ganipara’da Ödeme Altyapısı Ayarları bölümüne ekleyerek sanal POS ile satışa başlayabilirsiniz.
  2. PayPal’da bir Ücretsiz Premium hesap alarak, bu hesap bilgileriniz aracılığı ile sanal mağazanızdan kredi kartı veya müşterilerinizin PayPal hesabı varsa, bu hesapları aracılığı ile ödeme alabilirsiniz. PayPal ile çalışmaya başlamak için gerekli olanlar: Eposta adresi, telefon numaranız, posta adresiniz ve bir banka kartı/hesabı bilgisidir. PayPal bir şekilde küçük bir banka gibi çalışmaktadır. Farklı olarak fiziksel bir şubesi bulunmamakta ve yatırım ürünleri sunmamaktadır. Avantaj olarak ise anında hesap açıp, kredi kartı ile ödeme alabilir, para gönderebilir veya alabilirsiniz. Müşterilerinizin Ganipara’dan yaptığı alışveriş sonucunda ödemiş oldukları tutar PayPal hesabınızda birikir. Biriken bu tutarı herhangi bir kredi kartınıza, banka kartınıza veya banka hesabınıza yönlendirebilirsiniz. Bu yönlendirmeyi yapabilmek için PayPal Hesabınızda en az 1 adet kart tanımlaması yapmanız gereklidir.

PayPal, kredi kartı ile ödeme kabul edebilmek için en kolay ve hızlı sonuç alabileceğiniz seçenektir. PayPal ile ödeme almak istediğiniz süreç aşağıdaki resimde görüldüğü gibi işler:

PayPal Nasıl Çalışır?

PayPal Nasıl Çalışır?

PayPal ile ödeme almak için öncelikle bir PayPal Hesabı açmanız gereklidir.

PayPal Hesabı Nasıl Açılır?

PayPal Hesabı açmak için aşağıdaki bilgilere ihtiyacınız var:

  • Geçerli bir eposta adresi
  • Telefon numarası
  • Posta Adresi
  • Atm Kartı veya Kredi Kartı Numaranız
  1. PayPal Hesabı açmak için http://www.paypal.com.tr adresini ziyaret edin ve sağ üst köşede bulunan “Hesap Açın” butonuna basın.

  2. Ülke veya Bölge olarak yaşadığınız bölgeyi seçin. PayPal iki farklı hesap türü sunmaktadır. Bunlardan Bireysel hesap, kişisel olarak işlerinizi takip ettiğiniz zaman kullanabileceğiniz bir hesap türüdür ve Ganipara’da alışveriş sitenizden Kredi Kartı ile ödeme kabul etmek için gerekli tüm özellikleri barındırmaktadır. Hesap türü olarak Bireysel seçeneğini seçmek için Hesap Açın butonuna basın.

PayPal Hesap Türü Seçimi

  1. Sonraki aşamaya ilerlemek için güvenlik sorgusunda ekranda gördüğünüz kodu metin kutusuna yazın.

PayPal Doğrulama

  1. Müşterilerinizin yaptığı ödemelerin size aktarılabilmesi ya da PayPal hesabınızla alışveriş yapmak istediğinizde kullanabilmek için bir kredi kartı, atm kartı veya sanal kart eklemelisiniz. PayPal kullanımı tamamen güvenlidir. Ancak tereddütünüz varsa bir sanal kart numarası ekleyebilirsiniz. Bu işlemi daha sonra da tamamlayabilirsiniz. Daha sonra tamamlamak isterseniz sayfanın altındaki “Hesabıma Git” butonuna basın.

PayPal Kredi Kartı Tanımlama

  1. PayPal Hesap anasayfasında tüm para haretlerinizi özet olarak görebileceğiniz bir tablo bulunmaktadır. PayPal hesabınızı kullanmaya başlamak için öncelikli olarak epostanızı onaylamanız gerekmektedir. Kayıt olurken girmiş olduğunuz eposta adresinize gelen Eposta Doğrulama linkine tıkladıysanız 6. adıma atlayabilirsiniz. Eposta onay butonu gözükmüyorsa aşağıdaki adımları takip ederek epostanızı onaylayın.

PayPal Hesabınız

Açılan sayfada “Kişisel Bilgilerim” butonuna basın. Eposta bölümünde (Onaysız) linki görünüyorsa, bu linke tıklayın.

PayPal Kişisel Bilgilerim

“E-postada düğme görünmezse burayı tıklayın” linkine basın.

PayPal Eposta Doğrulama Adım - 1

Açılan sayfadaki metin kutusuna size PayPal tarafından gönderilmiş eposta içindeki Onay Kodunu yazmanız gerekli.

PayPal Eposta Doğrulama Adım - 1

PayPal Eposta Doğrulama Adım – 2

PayPal Eposta Doğrulama Adım - 2

Size gelen eposta içindeki örnek onay kodunu aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Bu kodu kopyalayıp PayPal sayfasındaki (bir önceki görseldeki) metin kutusuna yapıştırın.

Epostanızın onaylanması sonrasında şifrenizi unutmanız durumunda gerekli bilgileri alabilmeniz için, açılan sayfadaki güvenlik sorularını ve cevaplarını belirleyin.

PayPal Güvenlik Sorusu

  1. Artık PayPal Hesabınız kullanıma hazır durumdadır.