Sanal Mağazanı Hemen Aç
Link Arama Menu Genişlet Doküman

Facebook Sayfası Nasıl Açılır?

Ürünlerinizin tanıtımını yapmak için birçok farklı ortamı kullanabilirsiniz. Bu ortamlar sosyal ağlar ve arama motorları olabilir.

Facebook ülkemizde en fazla kullanıcıya sahip sosyal ağ olarak açık ara liderliğini korumakta. 2013 yılı içinde açıklanan son rakamlara göre  Türkiye 31 milyon 247 bin Facebook kullanıcısıyla** dünya sıralamasında 6. sırada yer alıyor. Bu araştırmaya göre Türkiye nüfusunun %40’ından fazlasının bir Facebook profili bulunuyor ve en çok kullanıcının olduğu yaş aralığı 18-24 arasında.

Bu nedenle Ganipara ile açtığınız sanal mağazanızı tanıtmak için en uygun ortamlardan birisi Facebookolarak karşımıza çıkıyor.

Sanal mağazanızı ve markanızı Facebook’da tanıtmaya başlamak için ilk öncelikle yapmanız gereken bir Facebook sayfası oluşturmak. Markanız için bir Facebook kullanıcısı oluşturmak ise kesinlikle yapmamanız gereken bir işlem, çünkü Facebook kullanıcı profilleri gerçek kullanıcılar için kullanılıyor. Bir işletme, şirket veya marka için Facebook Sayfalarını kullanmalısınız.

Facebook sayfaları sizin hesabınıza bağlı olarak çalışıyor ve sayfanın yöneticisi siz oluyorsunuz. Eğer isterseniz başka arkadaşlarınızı da sayfanızı yönetmek için davet edebilirsiniz. Facebook sayfalarında yaptığınız paylaşımlar bu sayfaları beğenen tüm takipçileriniz ile paylaşılıyor. Ayrıca sayfanızın reklamını da Facebook reklamları aracılığı ile yapabiliyorsunuz.

Facebook’da sayfa oluşturma işlemi oldukça kolay ve birkaç adımda gerçekleştirilebiliyor. Facebook sayfanızı oluşturmak için gereken adımları resimli anlatımlarla aşağıda bulabilirsiniz.

Facebok Hesabınıza Giriş Yapın

Facebook anasayfasından, kullanıcı adı ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapın. Bu giriş sonrasında kendi kişisel profilinizin bulunduğu anasayfaya ulaşacaksınız. Aşağıdaki görsel Facebook’un son değişiklikten sonra sunduğu arayüzü göstermektedir. Bazı kullanıcılar Facebook’un bir önceki arayüz görüntüsüne sahip olabilirler.

Facebook Anasayfanız

Yeni Bir Sayfa Oluşturun

Yeni bir sayfa oluşturmak için profilinizin sağ üst köşesinde bulunan aşağı oka basın ve açılan menüden “Sayfa Oluştur” seçeneğini seçin. Eğer Facebook profiliniz ekran görüntüsündekine benzemiyorsa (bazı kullanıcılar halen eski Facebook arayüzünü kullanıyor olabilirler) bu durumda bu linke tıklayarak Facebook sayfa oluşturma ekranına ulaşabilirsiniz.

Sayfa Oluşturma Seçeneği

Sayfanızın Türünü Seçin

Facebook hem aranmasını hem de bulunmasını kolaylaştırmak için Facebook’da oluşturduğunuz sayfaların türlerini belirlemenizi ister. Sayfa türleri içinden işinize en uygun olanı seçmelisiniz. Genellikle İnternet üzerinden ürün satan marka ve firmalar için uygun seçenek “Marka veya Ürün” seçeneğidir.

Sayfa Türünü Seçin

Eğer yerel bir işletmenin sayfasını açmak istiyorsanız bu durumda “Yerel İşletme veya Yer” seçeneğini de seçebilirsiniz.

Sayfanızın Bilgilerini Girin

Bu anlatım “Marka ve Ürün” seçeneğini seçtiğinizi varsayarak hazırlandığından bundan sonraki adımlardaki ekran görüntüleri, bu seçenek ile ilgilidir.

Facebook Sayfanızın Temel Bilgileri

Sayfa bilgilerinizde markanızın kategorisini seçtikten sonra markanızın ismini yazıp “Facebook kullanım şartlarını kabul ediyorum” seçeneğini işaretlemeli  ve “Kullanmaya Başla” butonuna basarak devam etmelisiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsü bir marka için örnek girişi göstermektedir.

Örnek Sayfa Bilgisi

Sayfanızın Detaylarını Belirleyin

Facebook sayfaları, marka ve işletmeniz ile ilgili bilgiler içerdiğinden, markanız ile ilgili daha detaylı bilgi eklemelisiniz. Bir sonraki adımda karşınıza çıkan sayfalarda markanız ile ilgili detayları girmeniz istenecektir.

Hakkında Bölümü

1 ile işaretli Hakkında bölümüne markanız ile ilgili açıklayıcı bir bilgi girmelisiniz. 2 ile işaretli Web sitesi adresleri bölümüne birden fazla web sitesi adresi ekleyebilirsiniz. Ganipara sanal mağaza adresinizi de buraya ekleyin. 3 ve 4 numaralı alanları da işaretleyerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Profil Resminiz

Profil resminizi belirleyin. Bu markanızı anlatan bir logo veya bir resim olabilir. Mümkün olduğu kadar markanızın anlatıldığı bir logo resmini kullanmalısınız.

Facebook Internet Adresinizi Seçin

Facebook sayfalarına kolay erişim için bir adres belirlemenize imkan sağlar. Bu adımda Facebook size bir ad önerisinde bulunacaktır. Bu ada karar verirken dikkatli olmalısınız, çünkü sayfalarınızı bir kere oluşturduktan sonra bir daha bu adı değiştirme imkanınız bulunmamaktadır. Buraya kullanıcılara anlam ifade eden ve markanızı anlatan bir ad yazın. Bizim örneğimizde adımız “EvHanimiAysegulunSanalMagazasi”. Kısa, kolay hatırlanabilen ve markanızı anlatan bir isim seçmeniz avantajlıdır.

Facebook Sayfanızın Adresi

Daha Fazla Kişiye Ulaşın

Son adımda Facebook reklamları ile sayfanızı tanıtmak isterseniz ödeme yapabilmeniz için ödeme yöntemi seçmeniz istenir. Bir ödeme yöntemi seçmeden de “Geç” butonuna basarak devam edebilirsiniz. Ödeme sistemi seçmek için acele etmeyin, ileride reklam vermek isterseniz ödeme yöntemini kolaylıkla seçebilirsiniz.

Facebook Sayfası Reklam Ödeme Seçenekleri

Sayfamız Hazır

Facebook sayfanız artık hazır, sayfayı ilk kez ziyaret ettiğinizde Facebook size adım adım sayfayı tanıtacak ve bazı önerilerde bulunacaktır. Bunlardan ilki sayfanızı beğenmenizi istemektir.

Önce Kendi Sayfanızı Beğenin

Facebook sayfaları birçok özelliği içinde barındırdan dinamik bir alandır. Bu nedenle sürekli güncellenmekte ve yeni özellikler eklenmektedir.

Yardım Sayfası Linki

Sayfaları nasıl yönetebileceğiniz, tanıtabileceğini ve güncelleyebileceğiniz ile ilgili bilgilere Facebook Sayfa Yardımından  (https://www.facebook.com/help/pages) ulaşabilirsiniz.

Facebook Yardım Sayfası